Romania, tara lipsurilor

Oricat as vrea sa neg, Romania nu e tara pe care oricine s-ar dori-o.

Si nu, nu e vorba de salarii, nu e vorba de sistemul sanitar care e la fel de evoluat ca cel din Africa, nu e vorba nici de religie/biserica.

„Despre ce e vorba daca nu despre problemele care se discuta de 20 de ani”

Este vorba despre lipsa educatiei, lipsa culturii, lipsa umanitatii, lipsa progresului, lipsa civismului, lipsa demnitatii.

Lipsa educatiei, nu consta in limbaj. Am vazut zeci de oameni care nu folosesc insulte si sunt bata la capitolul logica. Am vazut persoane care injura din 3 in 3 cuvinte si sunt destul de sus.

Cand spui educatie te poti gandi la gradinite, scoli, licee chiar si facultate. „Elevii romani sunt prosti pentru ca nu au profesori buni”. Deci profesorii sunt niste prosti, nu elevul e paralel cu materia respectiva.

Nu cere nimeni ca toti sa fie olimpici, dar macar tabla inmultirii sa o stie.

P.s. Romanii au grave probleme cu stiintele exacte. Ok, metodele de predare sunt vechi, materie multa si inutila dar macar da-ti si tu silinta si deschide un caiet, ca nu-ti baga nimeni cu palnia in cap. Sa nu stii tu care au fost reformele lui Cuza? Sa nu stii tu ce s-a intamplat la Rovine? Sa nu stii cine a inventat insulina sau stiloul? Sa nu stii tu de Brancusi si sa te numesti roman? In 2017 sa nu stii sa dansezi o hora? Sa nu stii cum arata o amarata de ie? In 10 ani cultura romanilor se duce dracului de tot.

Romanii dau dovada de o umanitate extraordinara. De aceea raman spitalele fara sange, ca ne iubim semenii. Ne mor campionii ucisi de o nenorocita de bacterie luata din spital.Daca pe oameni nu dati nici doi bani, pe animale sa am pretentia sa dati mai mult?

In ce domeniu am evoluat noi ca tara si eu nu stiu? Stiinta e la pamant, cercetarea e mult ingropata in pamant, sportul… noroc cu campionii de la gimnastica, fetele de la handbal si cele de la scrima, ca in rest… acum urca si peste doua zile e in cadere libera.

Cel mai mult ne lipseste demnitatea. Am invatat sa plecam capul pentru ca suntem un popor mic, neinsemnat pentru marile tari, care tace atunci cand i se spune, care inghite orice.

De ce acceptam sa fim facuti cu ou si cu otet de catre orice strain? Sunt mai buni ca noi? Tot ce e mai bun le lipseste romanilor. Dar nu stiu cum se face, insa tot ce e mai rau nu le lipseste.

In tara asta predomina prostia, nesimtirea, nepotismele. Poate o sa prind acele zile in care nu va conta ca esti ruda cu primarul x, nu vom fi o tara in care toti scuipa seminte la coltul blocului si poate nu vom mai accepta tot ce vor aia de sus, ci ne vom folosi creierul, ca nu-l avem degeaba.

Reclame